Vesti

Preminuo ispred ambulante u Sremskoj Mitrovici, porodica tvrdi da ga u Hitnoj nisu primili!

Živko Rakulić preminuo je 1. aprila u ranim jutarnjim satima, ispred zdravstvene ambulante u Sremskoj Mitrovici, jer ga, kako tvrdi njegova porodica, u Hitnoj pomoći nisu primili na pregled. Dok je u Domu zdravlja formirana komisija da ispita činjenice ovog slučaja, porodica je podnela krivične prijave protiv ustanove i zaposlenog. Neutešna porodica Rakulić ispričala je da je zbog gušenja i bolova tog jutra oko šest sati Živko u hitnu pomoć u Sremskoj Mitrovici stigao s kolegom. Na ulazu ga je sačekao medicinski tehničar koji mu je rekao da slučaj nije hitan i da se javi svom lekaru u Zdravstvenu stanicu. Kako se ambulanta otvara tek u sedam sati, Živko je ubrzo preminuo ispred zgrade, kako se pretpostavlja, od posledica srčanog udara.

„Ni tada nisam poverovao da je moj otac umro dok nisam stigao tamo, seo sam na bicikl, stigao tamo i video policijska kola, oca nisam video da leži. Tražim da se sazna ko je taj čovek, kako on može da kaže da moj otac nije za hitnu pomoć“, kaže Živojin Rakulić, sin pokojnog Živka. U nameri da se sazna istina, i kako navode, ovo nikada više ne ponovi, porodica je angažovala advokata. Podneta je krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

U Domu zdravlja kažu da žale zbog ovog slučaja, da u ustanovi rade profesionalci koji se nesebično zalažu na poslu, posebno u vreme epidemije, i da i oni po redovnoj proceduri sprovode svoju istragu.

Doktorka Miroslava Ševo, direktorka Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici, ističe da je donela odluku da se formira komisija za unutrašnju proveru kvaliteta rada hitne medicinske pomoći u vezi sa slučajem smrti pacijenta Živka Rakulića.

„Komisija je zasedala i posle toga se sprovodi disciplinski postupak i utvrđuju se sankcije prema ovom licu u vezi ovog slučaja“, navodi dr Ševo.

Živko Rakulić (56) bio je dobrovoljni davalac krvi više od tri decenije i pomagao je mnogima.

Od nadležnih RTS saznaje da je u postupku istage i utvrđivanja činjenica o njegovoj smrti naložena ekshumacija tela. 

Izvor:

https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/4326628/sremska-mitrovica-krivicna-prijava-dom-zdravlja.html

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *