Vesti Vesti

Počeli razgovori za novi AP za praćenje sprovođenja Strategije za soc.ukljućivanje Roma i Romkinja

Pomoćnica ministra iz Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Nina Mitić i šefica Odseka za unapređenje položaja Roma Sofija Osmanović razgovarale su danas sa predstavnicima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) Robertom Buom i Tanjom Jovanović, kao i predstavnicom Saveta Evrope Draganom Jovanović Arijas.

Tokom razgovora dogovorena je podrška u izradi novog Akcionog plana za period 2025-2027. godine za sprovođenje Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period 2022-2030. godine.

Za kreiranje Akcionog plana o kojem je reč, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog koristiće kao podlogu ex-post i ex-ante analizu aktuelnog Akcionog plana. Na sastanku je dogovorena i podrška eksperata koji će pomagati svim ministarstvima i civilnom sektoru u kreiranju novog Akcionog plana.

Na sastanku je rečeno da rad na ovom dokumentu mora biti sveobuhvatan, realističan i maksimalno usmeren na potrebe romske zajednice. Planiran početak izrade ovog dokumenta predviđen je za septembar tekuće godine.

izvor https://minljmpdd.gov.rs/dogovor-o-podrsci-u-izradi-novog-akcionog-plana-za-sprovodjenje-strategije-za-socijalno-ukljucivanje-roma-i-romkinja/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *