Vesti Vesti

31. marta 2023. godine, Fondacija za obrazovanje Roma (FOR), organizuje Dan otvorenih vrata na Pravnom fakultetu u Nišu, sa početkom u 12 sati

31. marta 2023. godine, Fondacija za obrazovanje Roma (FOR), organizuje Dan otvorenih vrata na Pravnom fakultetu u Nišu, sa početkom u 12 sati, u podne. Ovaj događaj je namenjen za učenike završnih godina srednjih škola, romske nacionalnosti iz Niša i okoline, kao i za sve Rome iz tog regiona koji su zainteresovani za nastavak školovanja.  

Dan otvorenih vrata ima za cilj da učenici direktno posete visoko-školsku ustanovu, da na taj način saznaju više o nastavnim programima, da se upoznaju sa školskim prostorijama i da dobiju uvid u proces upisivanja i selekcije, kao i da se upoznaju sa mogućnostima besplatnog školovanja. Ideja  je da se među učenicima romske nacionalnosti promoviše nastavak obrazovanja i da se motivišu za upis u visoko-školske ustanove u Srbiji. Tokom posete Pravnom fakultetu u Nišu, učenici će moći da se informišu o mogućnostima koje pruža ova obrazovna ustanova, da se upoznaju sa osobljem fakulteta, kao i sa aktuelnim i završenim studentima romske nacionalnosti.   

Ovaj događaj se organizuje nakon veoma uspešnog događaja istog tipa koji je bio održan 16. marta 2023. u Visoko strukovnoj vaspitačkoj i medicinskoj školi u Vršcu. FOR planira da organizuje još nekoliko događaja sličnog tipa, u okviru projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja – faza II“. Navedeni projekat je podržan kroz program Nemačke finansijske saradnje, koju implementira Nemačka razvojna banka KfW u ime Vlade Republike Nemačke – Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.  

Zainteresovani za Dan otvorenih vrata na Pravnom fakultetu u Nišu se mogu prijaviti putem poruke u inbox na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/refserbiaemployment , putem e-maila: rdevic@romaeducationfund.org ili na telefon: 064 80 62 225, najkasnije do 24. marta. Fondacija za obrazovanje Roma će obezbediti putne troškove za sve učesnike van Niša. 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *