Vesti Vesti

VEČERAS su počeli “Filmski susreti” u Nišu

Festival glumačkih ostvarenja otvara film Dragana Bjelogrlića “Toma”, a do 27. avgusta biće prikazano još 10 filmova u takmičarskoj kategoriji.

Koja glumačka ostvarenja će iz Niša poneti nagrade Gran pri Naisa, “Car Konstantin” i “Carica Jelena” odlučivaće žiri kojim po tradiciji presedava glumica, a ove godine je to LJiljana Dragutinović kojoj će u radu pomagati kolege Svetislav Goncić i Bane Tomašević. Organizatori Festivala zadovoljni su produkcijom između dva festivala i tvrde da je ove godine veoma jaka konkurencija i glumačkih ostvarenja i ansambala. Vladan Živković, predsednik Saveta festivala, kaže da se prijavilo čak 24 filma, da su na kraju odabrali 12, ali da će biti prikazano 11 filmova, jer je producent Miloš Avramović povukao svoj film “Južni vetar 2” koji je trebalo da bude prikazan prve večeri, nakon filma o Tomi Zdravkoviću.

Smanjen je novčani iznos nagrada koje dobijaju glumci, pa je tako “Naisa” umesto 700.000 dinara sada 500.000, “Konstantin” i “Jelena” su po 400.000, nagrade za epizodne uloge su po 200.000, a za debitanta 100.000 dinara. Živković pojašnjava da je veći deo novca za nagrade obezbeđivao Filmski centar Srbije kome je država ove godine smanjila budžet za 200 miliona dinara.

izvor: https://www.novosti.rs/kultura/vesti/1029169/poceli-filmski-susreti-nisu-prijem-ispred-gradske-kuce-evo-koji-filmovi-imati-premijeru-festivalu-foto

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *