I mi se pitamo - Amen da puchamen

Ublažavanje posledica pandemije u standardnim romskim naseljima u Zaječaru

“Društvo Roma“ Zaječar, Grad Zaječar i Zavod za javno zdravlje „Timok“ sprovode projekat „Zdravlje nas spaja“, usmeren na poboljšanje sanitarnih uslova i zdravstvene zaštite obezbeđivanjem pristupa vodi i poboljšanju uslova stanovanja za članove četiri romske porodice u Rgotini. Projekat obuhvata obavljanje građevinskih radova za trajni priključak na vodovodnu mrežu u koordinaciji sa JKP „Vodovod“, kao i izgradnju kupatila i septičkih jama.

Projekat, prema rečima Davida Georgieva administrativnog radnika u Kancelariji predsednika Odbora za mlade Zaječara, se realizuje u okviru programa Swiss PRO, uz podršku Vlade Švajcarske, koja podržava organizacije civilnog društva i lokalne samouprave u sprovođenju projekata usmerenih na ublažavanje posledica pandemije u standardnim romskim naseljima.

“Izradu ovog audio-materijala omogućilo je Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije.
Sadržaj i stavovi izneti u ovom audio-materijalu predstavljaju stavove autora projekta „ I mi se pitamo! – Amen da puchamen!“, koji je podržan na Konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja namenjenih nacionalnim manjinama i nužno ne izražavaju stavove Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.”

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *