Vesti

U Nišu nove socijalne usluge, prihvatilište odraslih i svratište za decu ulice.

Gradsko veće Grada Niša usvojilo je na 46. sednici predloge programa rada sa finansijskim planovima za ovu godinu Centra za socijalni rad „Sveti Sava“, Sigurne kuće za ženu i decu žrtve porodičnog nasilja i Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Mara“, tako da Ustanova Mara prerasta u Centar za pružanje usluga socijalne zaštite. Novina u socijalnoj zaštiti je i otvaranje Svratišta za decu, kao i Prihvatilišta za rad sa decom koja trpe najteže oblike nasilja. Centar za pružanje usluga socijalne zaštite pružaće još dve socijalne usluge zbog čega su u budžetu za ovaj centar sredstva uvećana za oko 30 miliona.

Grad je aplicirao kod nadležnih ministarstava i švajcarske vlade sa projektima za opremanje prostora za prihvatilište odraslih i svratišta za decu ulice, što su dve nove usluge.

Pomoćnica gradonaćelnice Dušica Davidović dodaje da bi Sigurna kuća u Nišu uskoro trebalo da dobije i Prihvatilište za rad sa decom koje trpe najteže oblike nasilja.

Gradsko veće odobrilo je legitimaciju za besplatan prevoz sugrađanki iz Donjeg Međurova povređenoj u saobraćajnoj nesreći na pružnom prelazu u tom mestu i još tri legitimacije za besplatan gradski prevoz na predlog Centra za socijalnu intergraciju dece i mladih „Zvezda“ za korisnike programa „Kuća mogućnosti“.

Na sednici je usvojen predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije vikend zone na putu Gabrovac – Vukmanovo i rešenje o dodeli auto-sedišta za decu rođenu 2020. godine.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *