Vesti

Romska Antidiskriminaciona Mreža organizuje on line sastanke o najaktuelnijim temama u romskoj zajednici

Prvi online sastanak je održan 21.septembra 2020.godine, na temu Romskog jezika kao izbornog predmeta. Naš sagovornik je bio politikolog Ljuan Koko.

Romska Antidiskriminaciona Mreža (RAM) je oformljena u saradnji sa „Roma Antidiscrimination Network“ iz Nemačke, i svoj rad prilagođava situaciji u Srbiji. RAM ukazuje na društveni status romske zajednice. Antidiskriminacioni rad, političko obrazovanje, osnaživanje i informativni rad su glavne sfere aktivnosti.

Mi mesečno organizujemo onlajn sastanke u Srbiji (trenutno na Zoom aplikaciji), preko kojih sarađujemo, diskutujemo o trenutnim problemima i dešavanjima u i oko romske zajednice, i pozivamo stručnjake da se bave našim relevantnim temama.

Na našoj veb stranici i Facebook stranici izveštavamo o svom radu, o aktuelnim slučajevima diskriminacije, opšte društvene segregacije i strukturne diskriminacije Roma u srpskom društvu, kao i u drugim evropskim zemljama. RAM teži da ekspozira i kritikuje sve pritužbe ili predrasude, mogućnost da se poboljša položaj romske zajednice. Naš posao nije usmeren samo na Rome, već pre svega na većinsko stanovništvo, koje treba osvestiti.

Deo antidiskriminacionog posla su i događaji političkog obrazovanja kao što su panel diskusije, koncerti, projekcije filmova, memorijalni događaji za žrtve Porajmosa (Holokausta).

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *