Vesti Vesti

U izradi Zakon koji tera Rome u još veće siromaštvo

„Ovo će biti jedan od načina kako se može izgubiti pravo na socijalnu pomoć, jer ukoliko možete da isfinansirate put u Nemačku i boravite tamo neko vreme, ukoliko se lažno predstavljate i štetite ugledu Srbije, uzimate nekome ko je pravi azilant mogućnost da bude smešten u Nemačkoj i uzimate socijalnu pomoć nekome kome je zaista potrebna, naravno da ćete u Srbiji izgubiti socijalnu pomoć“, navodi ministar VULIN, a prenosi portal N1.

Dragi moji sunarodnici ja ne mogu da verujem da se ovo događa i da je ovakav Zakon u pripremi. G. Vulin pa kako i od čega Romi zive u Srbiji da li ste se nekad pitali, da li znate, a verujem da znate da je iznos socijalne pomoći za 5 članu porodicu oko 20 hiljada dinara, šta sa tim parama raditi, platiti komunalije, telefon, struju ili ih potrošiti na hranu, a gde je tu školovanja dece? Ili mozda Romima ne treba školovanje. Štetimo ugledu Srbije, kazete, pa na koji način to štetimo ugledu Srbije, što 90 odsto Roma u Srbiji nema od čega da zivi, što u Srbiji postoji sistemska diskriminacija prema Romima gotovo u svim segmentima zivota, ne ,ne g.Vulin preispitajte Vi još jednom taj Zakon i Rome ostavite na miru tamo gde sada zive jer im je tamo sigurno bolje, ne gladuju, obrazuju svoju decu, imaju sigurna primanja i sve što je potrebno za normalan zivot. G. Vulin a i Vi g. Vučiću  obezbedite svim socijalno ugrozenim kategorijama a ne samo romima normalan zivot niko neće napustiti svoj dom. I ovo nije prevara kako ste naveli u svom izlaganju g.Vulin,  nego borba za zivot dostojan čoveka.

u nastavku pročitajte ceo tekst sa portala N1

izvor

 

 

Related Posts

  1. Mozda i treba da se zavede red ! Mozda je Vulin.u.pravu ! Moj otac je ceo zivot bio radnik a penzija.mu je 12 000 dinara dok je on jutrom ranio da ide na posao tzv socijalci su ga zezali kako je on budala jer oni imaju veca primanja….sada Romi azilanti koji su se zezali dok sam ja ucio otisli u azil i po drustvenim mrezama kace slike ajfon telefona….ja kao student teoloskog fakulteta radim za 9000 dinara

    On socijalno prima 20 000 i lezi a ja platu 9000 i radim

    Svako ko je studirao ili radi zna o cemu pisem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *