Vesti Vesti

U Nišu od 1.septembra svi učenici imaće besplatan gradski prevoz

U Nišu će od 1. septembra, pored osnovaca, i srednjoškolci imati pravo na besplatan gradski prevoz. Učenici mogu da podnesu zahtev sa odgovarajućom dokumentacijom Direkciji za javni prevoz, nakon čega mogu da se voze besplatno do naredne školske godine.

Odlukom Gradskog veća pravo na besplatan prevoz imaće redovni učenici srednjih škola na teritoriji grada Niša, koji imaju do navršenih 19 godina. Iz Grada navode da finansijski dobro stoje pa su zato većnici doneli takvu odluku.

Gradsko veće Grada Niša odlučilo je da upravo zbog toga svi srednjoškolci sa prebivalištem u Nišu i oni iz susednih opština-gradova koji pohađaju nastavu u niškim srednjim školama imaju besplatan prevoz za sve tri zone na teritoriji grada kako bi školska deca i njihovi roditelji imali veći benefit umesto samo roditelja – kažu iz Grada.

Da bi dobili legitimacije, potrebno je da učenici podnesu zahtev Direkciji za javni prevoz, a od dokumentacije potrebna je potvrda o redovnom pohađanju srednje škole, za punoletne učenike kopija lične karte ili pasoša uz original na uvid, za maloletne – kopija lične karte ili pasoša ili zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige, uz original na uvid i odgovarajuća fotografija za legitimaciju.

Kao i do sada, osnovci imaju pravo na besplatnu vožnju i tokom ove školske godine i potrebno je da podnesu zahtev sa overenom potvrdom o pohađanju osnovne škole za školsku godinu, kopijom đačke knjižice uz original na uvid i fotografijom.

Legitimacije se izdaju za jednu školsku godinu što znači da važe i tokom letnjeg raspusta, odnosno od 1. septembra do 31. avgusta.

izvor: https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Besplatan-prevoz-za-sve-djake-u-Nisu-od-1-septembra.sr.html?fbclid=IwAR3Yff2DhePvgQZ63Eip4Nv9GvNyBWsvb-8pwIvmOAEPuNH_1X-U4PguY8o

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *