Vesti Vesti

Romi ponovo na nemačkom dnevnom redu.

Sve je više srpskih državljana koji traže azil u Nemačkoj, oko 90 odsto su Romi, a od 24.000 njih već je traženo da napuste tu zemlju, piše „‘Politika“.

Prema rečima Lize Heger, portparola nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova, čak 200.000 državljana Srbije nalazi se u Nemačkoj bez odgovarajuće dozvole za boravak, ili su tražili azil za koji, kako kaže, nemaju šanse da ga dobiju, tako da svima njima preti deportovanje u Srbiju.

Heger je, za današnju “Politiku“, navela i da je “do maja ove godine 1.311 Srba poslato nazad u Srbiju, i da je po tom pitanju saradnja Srbije i Nemačke veoma dobra.

I ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer ranije je rekao da je neprihvatljivo to što je 40 odsto tražilaca azila u Nemačkoj sa Balkana.

On je naveo da će oni morati da napuste Nemačku koja je postala glavna destinacija za tražioce azila koji beže od rata i progona, ali da zahtevi izbeglica iz “zemalja jugoistočne Evrope, uključujući Albaniju, Srbiju i Kosovo gde nema oružanih sukoba nemaju šanse da budu pozitivno rešeni“.

izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *