„Dodatna podrška EU medijima u Srbiji tokom pandemije COVID-19 - Podrška Roma World “ Vesti Vesti

Prijava za 100 evra je počela 15. januara i završava se 30. Januara 2022. godine.

Obrazlažući Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti Kovid-19, ministar finansija Siniša Mali je govorio u Skupštini Srbije o isplati po 100 evra za mlade.

„Zakon omogućava isplatu 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve državljane Srbije sa navršenih 16 do navršenih 29 godina. Ovo je deo programa da se umanje negativne posledice Kovida 19, pandemije koja je izazvana koronavirusom i da pomognemo i ovu kategoriju građana Srbije“, rekao je Mali.

Prijava za 100 evra je počela 15. januara i završava se 30. Januara 2022. godine.

„Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili“, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1., 2. i 3. februara.

Ministar je rekao i da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina, na dan stupanja na snagu ovog zakona, tj, oni koji su do 13. januara ove godine napunili 16 godina kao I oni koji do 13. januara ove godine nisu napunili 30 godina.

Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ministar je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan. Link za prijavu je https://idp.trezor.gov.rs/

„Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a Ministarstvo će u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne“, rekao je Mali.

Do juče, broj prijavljenih za ovu vrstu pomoći je 944.000 gradjana.

„Izradu ovog teksta omogućio je EUROPEAN endowment for democracy. Sadržaj i stavovi izneti u ovom tekstu predstavljaju stavove autora projekta „ Dodatna podrška EU medijima u Srbiji tokom pandemije COVID-19 – Podrška Roma World“ i nužno ne izražavaju stavove EUROPEAN endowment for Democracy.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *