Vesti Vesti

Predstavnici Nemačke ambasade razgovarali sa direktorkom KLJMP o pitanjima inkluzije Roma

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović, održala je u Palati „Srbija“ sastanak sa predstavnicima Ambasade SR Nemačke u Srbiji, Jirgen Šmitom, prvim sekretarom za ekonomsku saradnju i Sabinom Brendel, referentom Odeljenja za politiku. Sastanak je bio posvećen pitanjima inkluzije Roma u Srbiji. Predstavnici Ambasade SR Nemačke inicirali su uspostavljanje saradnje u nameri da pruže podršku procesu inkluzije Roma u Republici Srbiji.


Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović je istakla da je proces inkluzije Roma dugotrajan i da zahteva punu posvećenost, te se u tom smislu zahvalila Ambasadi SR Nemačke na partnerstvu i podršci da se položaj pripadnika romske nacionalne manjine unapredi kroz uključivanje u društveni, ekonomski, kulturni i politički život.

Paunović je upoznala predstavnike Ambasade da je Vlada Republike Srbije započela izradu nove Strategije za unapređenje položaja Roma u Republici Srbiji za period do 2025. godine, i da je u vezi sa tim proces pripreme polazne studije za izradu novog strateškog dokumenta bio transparentan i obuhvatio organizovanje niza konsultativnih sastanaka širom države sa organizacijama civilnog društva, državnim institucijama i organima, lokalnim samoupravama, nezavisnim telima i međunarodnim organizacijama.

Izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *