Vesti Vesti

Ponovno priključenje struje bez obavezne legalizacije kuće ili stana, potreban samo dokaz o vlasništu

Građani kojima je struja isključenja zbog neplaćanja računa ili neovlašćene potrošnje, odnedavno mogu da se priključe na elektromrežu po pojednostavljenoj proceduri, odnosno bez do sada obavezne legalizacije stana ili kuće.

U Gradskoj kući je održan prijem za građne koji su istakli probleme sa snabdevanjem strujom. Prijemu su po prvi put prisustvovali i predstavnici EPS-a.

Građani sa kojima smo razgovarali su nam ispričali da su bez struje duže vreme. Kako su nam rekli račune nisu imali od čega da plate pa im je struja isključena, a kamata je u međuvremenu toliko narasla da je nemoguće ispatiti toliki dug.

“Bez struje smo osam godina, isključena je zbog neisplaćenih računa. U međuvremenu su narasle enormne kamate koje više ne mogu ni da se isplate, posebno kada ste korisnik socijalne pomoći”, kaže jedan sugrađanin.

Sličan problem ima i sugrađanka koja kako kaže živi od 9.000 mesečno i ne može da izmiri sva dugovanja i da joj pri tom ostane novac za hleb do kraja meseca.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da je prema podacima Elektroprivrede Srbije bez struje 7.400 niških domaćinstava i da se radi na tome da se građanima omogući ponovni priključak.

“Prema podacima EPS-a negde 7.400 domaćinstava je bez struje. Mi smo sa potpredsednicom Vlade i resornom ministarkom vrlo ozbiljno razgovarali kako možemo da pomognemo ljudima jer su tu  različiti statusi, ne samo socijalni”, kaže gradonačelnica i dodaje da je do sada oko 50 domaćinstava ponovo priključeno na mrežu, a još 40 će struju uskoro dobiti.

Objašnjava da je procedura dosta pojednostavljena i da je potrebno da građani imaju neki dokaz o vlasništvu, te da legalizacija objekata i izmirivanje starih dugovanja više nisu prepreka ka ponovnom uključenju.

Dakle, potrebno je da korisnici imaju bilo koji papir o dokazu prava svojine poput posedovnog lista o upisu objekta u katastar, naslednog rešenja ili kupoprodajnog ugovora kako bi se ponovopriključili na mrežu.

izvor: https://citysmart.media/vesti/ekonomija/ponovno-prikljucenje-struje-bez-obavezne-legalizacije-kuce-ili-stana-potreban-samo-dokaz-o-vlasnistu/?fbclid=IwAR00G6Y8x73fh2kEVoUc65hCl3IBnO7ydpOYAKVz09trjnzOwXshSGcWxl8

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *