Vesti Vesti

Otvoren vrtić za 120 mališana u naselju Deveti maj

U naselju Deveti maj u gradskoj opštini Palilula otvoren je novoizgrađeni vrtić koji će moći da primi više od 120 mališana od jaslene grupe do predškolskog uzrasta.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja se sa saradnicima pridružila zajedničkom plesu sa decom JPU „Pčelica“, zahvalila je meštanima na strpljenju do završetka velelepnog objekta, Fondaciji Đoković koja je opremila vrtić nameštajem, igračkama i knjigama, a saradnicima na upornosti i svemu što su činili da rokovi izgradnje budu kraći.

Ona je rekla da Grad Niš planira izgradnju vrtića na Panteleju, Ledenoj steni i Trupalu.

Obradovala me je vest da je trenutno na čekanju još 450 mališana što je tri puta manje nego pre dve godine, napomenula je Dragana Sotirovski i navela da je Grad Niš u izgradnju vrtića, površine oko 800 kvadratnih metara, uložio 44 miliona dinara.

Za nas ne postoji razlika između grada i sela, gradskih i prigradskih naselja, naš cilj je da svim građanima obezbedimo jednake uslove za život, istakla je gradonačelnica Niša i podsetila da se u naselju Deveti maj radi na vodovodnoj mreži u 10 planiranih ulica i da je potpisan ugovor za izgradnju crkve.

Vršilac dužnosti direktora JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić rekla je da će se vrtić zvati „Cvetić“ gde će u lepom objektu odrastati nove generacije mališana.

U programu otvaranja novog vrtića učestvovala su deca JPU „Pčelica“ i Goca Tržan. Sredinom aprila ove godine u Brzom Brodu otvoren je novoizgrađeni vrtić „Brodić“.

izvor https://www.ni.rs/otvoren-novoizgradjeni-vrtic-u-naselju-deveti-maj/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.