Vesti Vesti

Oformljena radna grupa za izradu LAP-a za Rome u Nišu.

Posle godinu dana zagovaranja grad Niš je doneo rešenje o imenovanju radne grupe za izradu LAP-a za sprovođenje Strategije za unapređenje položaja i statusa Roma i Romkinja u RS 2016-2025. NVO produkcija Roma World je pre godinu dana zajedno sa drugim rosmkim NVO sektorom iz Niša kao i Savetom za ljudska i manjinska prava započela zagovaranje za formiranje ove radne grupe. Ova inicijativa koju je NVO produkcija Roma World inicirala je rezultat projekta „Pogled iz mog ugla“ i „Romi i Strategija za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u RS 2016-2025“ koji je podržan sredstvima Vlade RS-Kancelarije za ljudska i manjinska prava. Ovom prilikom želimo da ukažemo na to da je rukovodstvo grada Niša imalo razumevanje za rešavanje problema romke zajednice, iskreno se nadamo da će se ova saradnja nastaviti i posle izbora i da će romska zajednica u Nišu vrlo brzo dobiti LAP koji će imati uticaja na poboljšanje života romske zajednice u oblastima obrazovanja, stanovanja, zapošljavanja, zdravstva i socijalne zaštite. Verujemo da da će LAP delimično biti finansiran iz budžeta grada Niša, dok će ostala sredstva za realizaciju aktivnosti biti finansirani iz drugih izvora.

Još jednom u ime produkcije Roma World se zahvaljujemo svim OCD koje su učestvovale u zagovaranju usvajanja radne grupe, jer je ovo uspeh svih nas iz civilnog sektora.

Nadamo se da ćemo i dalje sa OCD nastaviti rad  na pripremi LAP-a i što pre usvojiti ovaj strateški dokument za romsku zajednicu.

rešenje

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *