Vesti Vesti

Druga internet škola digitalnog novinarstva

Još samo dva dana za prijavljianje za besplatnu obuka Slavko Ćuruvija fondacije za mlade novinare i novinarke lokalnih medija

Druga internet škola digitalnog novinarstva 

Podsećamo vas da je preostalo još samo dva dana za prijavljivanje kandidata i kandidatkinja za Drugu internet školu digitalnog novinarstva u Srbij koju i ovog leta organizuje Slavko Ćuruvija fondacija.

Proces prijavljivanja otvoren je do 6. jula u ponoć.

Škola digitalnog novinarstva namenjena je zaposlenim i nezaposlenim novinarkama i novinarima od 22 do 30 godina starosti, a prednost imaju oni koji rade za lokalne medije. Program traje od 29. jula do 21. oktobra.

Kandidati treba da imaju najmanje dve godine redakcijskog iskustva, napredno znanje pisanog i govornog engleskog jezika i visok nivo poznavanja rada na računaru.

Pored veština neophodnih za rad u digitalnom okruženju, polaznici će steći uvid u metode i iskustva istraživačkih i analitičkih novinara, a poseban deo programa biće posvećen etičkim standardima.

Najveći deo aktivnosti Škole biće organizovan na internetu, posredstvom onlajn platforme za učenje i rad, kako bi se polaznicima/polaznicama omogućilo kvalitetno učešće, bez obzira na to gde se nalaze, i u fleksibilnom vremenskom rasporedu.

Preporučeno vreme za savladavanje gradiva i zadatke u onlajn segmentu Škole jeste 20 sati nedeljno. To znači da je, osim motivacije samih polaznika da završe zahtevni program obuke, neophodno i izvesno razumevanje njihove matične redakcije za dodatne obaveze tokom 12 nedelja trajanja Škole.

Biće organizovane i tri žive vikend-radionice u Beogradu (od 29. do 31. jula, od 25. avgusta do 28. avgusta i od 16. do 18. septembra), na kojima će kao gostujući predavači učestovati renomirani novinari i stručnjaci za nove medije. Prisustvo na radionicama je obavezno za sve polaznike.

Najbolji polaznik/polaznica Škole, koju Slavko Ćuruvija fondacija organizuje u saradnji sa američkom Nacionalnom zadužbinom za demokratiju, dobiće priliku za besplatno usavršavanje u redakciji eminentnog onlajn medija u inostranstvu, u trajanju od dve nedelje.

Nadamo se da delite naše uverenje da su ovakve obuke korisne kako za same novinare, tako i za medije u kojima rade, te vas molimo da o procesu prijavljivanja obavestite vaše mlade saradnike i saradnice.

Detaljne informacije o Školi, uslovima i procesu prijavljivanja mogu se naći na adresi www.skoladigitalnognovinarstva.rs.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *