Vesti Vesti

Održan sastanak Mihajlovićeve sa EPS-om, EDS-om i predstavnicima niškog naselja „12. februar“ o mogućim rešenjima za ponovno priključenje na mrežu

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je sa predstavnicima građana naselja „12. februar“ u Nišu, pokreta „Opre Roma“, „Elektroprivrede Srbije“, „Elektrodistribucije Srbije“ i grada Niša o pronalaženju rešenja za ponovno priključenje 24 domaćinstva na mrežu.

„Potrebno je da pronađemo održivo rešenje i da najpre utvrdimo tačan broj domaćinstava, odnosno broj mernih mesta koja su isključena sa mreže zbog neovlašćene potrošnje i dugovanja. Takođe, da ustanovimo zajedno, EPS, EDS, grad Niš, naravno tu je i Ministarstvo, koji je ukupan iznos koji domaćinstva duguju i da učinimo sve što je u našoj nadležnosti da dođemo do rešenja koje je u skladu sa zakonom“, rekla je Mihajlovićeva.

Iz pokrete OPRE ROMA SRBIJA kažu:
Za sedam dana zakazan je novi sastanak na kojem će pored gore navedenih aktera, prisustvovati i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja kao i Ministarstvo finansija. Taj sastanak bi trebao da ima za cilj da kreira sistemsko rešenje za ovaj slučaj, kako je Ministarka najavila.
Predlozi našeg pokreta na ovom sastanku nisu bili uvaženi, u nekim trenutcima tumačeni i kao nemogući od pojedinaca, ali ono na šta je naš pokret inisistirao je pronalaženje hitnog rešenja koje će omogućiti stanovnicima naselja da u toku zimskog perioda imaju električnu energiju, a da je stabilno sistemsko rešenje dobrodošlo. Sa čime se Ministarka složila i rekla da će čim se utvrdi činjenično stanje kreirati paket koji će ubrzo omogućiti električnu energiju stanovnicima naselja 12. Februar.
Naš pokret se nada da stanovnici naselja neće morati da ćekaju još nekoliko meseci, s obzirom na period godine, da bi se našlo sistemsko rešenje i zato ćemo se truditi da ispratimo Ministarkin predlog i da već sutra počnemo sa praćenjem nadležnih institucija u procesu utvrđivanja činjenica, a odmah zatim sredinom sledeće nedelje očekujemo najavljeni sastanak i razrešavanje situacije u skladu sa interesima stanovnika naselja.

Na sastanku je dogovoreno da se razgovori o mogućem rešenju nastave kada se utvrde precizni podaci o broju domaćinstava u niškom naselju „12. februar“ i iznos starih dugovanja.

Jedan od dogovora sa jučerašnjeg sastanka je ispoštovan, danas su naselje posetili poredstavnici EPS-a, EDS-a. grada NIša, kako bi što pre počeli sa utvrđivanjem broja porodica u naselju 12 februar kao i broj stujomera.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *