Vesti Vesti

Obrazovanje za sve

Forum Roma Srbije sprovodi projekat pod nazivom Obrazovanje za sve, u tri grada (Bor, Novi Sad, Požarevac) sa ciljem da se omogući dodatna podrška ugroženoj deci u savladavanju školskog programa, imajući u vidu probleme u obrazovanju koji su nastali tokom aktuelne epidemije. Projekat se sprovodi uz podršku Goethe-InstitutSpecial Fund.

Najmanje 40 dece podržano je kroz aktivnosti projekta u Novom Sadu, u Osnovnoj skoli „Dusan Radovic“ i iz romskog naselja Veliki rit. Aktivnosti podrške e organizuju za decu osnovnoškolskog uzrasta, pre svega sa fokusom na decu najnižeg školskog uzrasta (1-4 razreda).

Aktivnosti projekta u svakom gradu sprovode dva nastavnika i jedan asistent u zajednici.

U periodu od septembra 2021. do februara 2022. godine u Novom Sadu učenici imaće organizovanu grupnu nastavu pre svega iz predmeta matematika i srpski jezik, a zatim i iz drugih predmeta za koje se u tom trenutnu pokazala potrebna podrska. Osim toga pruzana je i individualna podrska za ucenike ali i za roditelje kako bi prevazisli sve poteskoce online nastave i imali redovnu komunikaciju sa nastavnicima i uciteljima u skoli.

Potreba za ovakvim vidom podrske se pokazala velikom, i nadamo se da ce se nastaviti do kraja skolske godine, jer konituiran rad sa decom i individualno savetvovanje sa roditeljima daje rezultate, narocito u pogledu redovnosti pohadjanja nastave u skoli.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *