Vesti Vesti

Obrazovanje za sve

Najmanje 40 dece podržano je kroz aktivnosti projekta Nišu, u Osnovnoj skoli „Radoje Domanović“ . Aktivnosti podrške se organizuju za decu osnovnoškolskog uzrasta, pre svega sa fokusom na decu najnižeg školskog uzrasta (1-4 razreda).

Aktivnosti projekta u svakom gradu sprovode dva nastavnika i jedan asistent u zajednici.

Od oktobra 2022. Godine učenici su imali organizovanu grupnu nastavu pre svega iz predmeta matematika i srpski jezik, a zatim i iz drugih predmeta za koje se u tom trenutnu pokazala potrebna podrska. Osim toga pruzana je i individualna podrska za ucenike ali i za roditelje kako bi prevazisli sve poteskoce online nastave i imali redovnu komunikaciju sa nastavnicima i uciteljima u skoli.

Potreba za ovakvim vidom podrske se pokazala velikom, i nadamo se da ce se nastaviti do kraja skolske godine, jer konituiran rad sa decom i individualno savetvovanje sa roditeljima daje rezultate, narocito u pogledu redovnosti pohadjanja nastave u skoli.

Forum Roma Srbije već tri školske godine zaredom sprovodi projekat pod nazivom Obrazovanje za sve u tri grada u Srbiji (Bor, Novi Sad, Požarevac), a od oktobra ove godine, prepoznata je potreba za ovakav vid podrške I u Nišu,  sa ciljem da se omogući dodatna podrška ugroženoj deci u savladavanju školskog programa, imajući u vidu poteškoće u obrazovanju koji su nastali kao posledica sistemskih problema, koji su se samo produbili kroz epidemiju virusa koji nas je zadesio u prethodnom period. Projekat se sprovodi uz podršku Goethe-InstitutSpecial Fund.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *