Vesti Vesti

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša – Saopštenje za javnost

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša održao je 17.8.2021. godine sednicu na kojoj je analizirao trenutnu epidemiološku situaciju na teritoriji Niša i zaključio:

1.Neophodna je striktna primena važećih epidemioloških mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije.

Za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru, građani su dužni da obavezno nose zaštitne maske. Posebno u javnom gradskom prevozu, drumskom i železničkom prevozu putnika.

    Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša posebno ukazuje na važnost poštovanja epidemioloških mera u radnim kolektivima, trgovinskim centrima, radnjama, ugostiteljskim objektima, pijacama i slično, na poštovanje epidemioloških mera zaposlenih i korisnika njihovih usluga.

    2. Javite se odmah lekaru kad osetite prve simptome. Oni koji zahtevaju hospitalizaciju upućuju se na lečenje u bolnice u Kruševcu i Batajnici.

    3. Od ukupnog broja hospitalizovanih 92,3 odsto je onih koji nisu vakcinisani. Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša apeluje i preporučije privatnim preduzetnicima da motivišu svoje zaposlene da se vakcinišu čime i poslodavac i zaposleni ne dovode u pitanje poslovanje i prekid rada zbog zaražavanja radnika, a time i svoje zarade.

    4. „Filmski susreti“ će od 21. avgusta biti održani na Letnjoj pozornici u Tvrđavi primenom epidemioloških mera zaštite.

    Kako je organizator „Filmskih susreta“ dobio saglasnost nadležnih republičkih organa za održavanje festivala, Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša zahteva od organizatora da uz osnovne epidemiološke mere zaštite obezbedi ulazak kompletno vakcinisanim posetiocima i posetiocima sa urađenim testom. Organizator festivala će obezbediti mogućnost testiranja (brzi test) nevakcinisanim građanima na punktu ispred mesta održavanja „Filmskih susreta“.

    5. Grad Niš će na mestima gde se okuplja veći broj građana organizovati dežurstvo komunalnih redara.

    6. Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša preporučuje hotelijerima u Nišu prijem vakcinisanih gostiju i gostiju sa negativnim testom.

    Ovakva praksa hotela u Srbiji dala je pozitivne efekte čime se izbegavaju potencijalna žarišta zaražavanja.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *