Vesti Vesti

Venčanja u ugostiteljskim objektima do 20 časova-Nova gradska odluka

Mladenci koji žele da obave građansko venčanje u nekom od ugostiteljskih objekata to mogu da učine najkasnije do 20h, navodi se na sajtu Grada.

“Venčanja u ugostiteljskim objektima zbog trenutne epidemiološke situacije obavljaće se na zahtev građana najkasnije do 20h”, piše na gradskom sajtu.

Kako se dalje navodi venčanja u Oficirskom domu odvijaće se prema rasporedu u dogovoru sa strankama.

“Gradska uprava za organe Grada i građanska stanja vreme održavanja venčanja usklađivaće sa epidemiološkim merama i preporukama nadležnih organa”, piše u objavi.

Podsetimo zbog uvođenja kovid propusnica  mnogi niški lokali skratili su radno vreme do 22h, a nezadovoljni građani izašli na ulice.

Sotirovski je nedavno novinarima objasnila da uvođenje kovid propusnica nije hir niti lokalne samopurave niti bilo koga drugog, nego pokušaj da se broj zaraženih smanji i potpuno dovede pod kontrolu.

Ona je tom prilikom objasnila zbog čega kovid propusnice važe od 22h. “Negde je objašnjenje da se posle 22 h ljudi potpuno drugačje opuste uz muziku, veselje i možda koju čašicu više, tako da je vrlo teško kontrolisati grljenje, ljubljenje i približavanje”.

Kontrola kovid propusnica traje od ponedeljka a kazne za kršenje ove mere kreću se u rasponu od 5.000  do 300.000 dinara.

Predviđene kazna za pravno lice su 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, za odgovornu osobu u firmi 50.000, za kovid redara 30.000, a za gosta objekta zatečenog bez kovid propusnice 5.000 dinara.

Kako je ranije najavljeno kontrole objekata se nastavljaju i narednih dana, a hoće li važenje kovid propusnica biti produženo na čitav dan znaćemo naredne nedelje nakon sednice Kriznog štaba.

izvor: https://citysmart.media/vesti/drustvo/nova-gradska-odluka-vencanja-u-ugostiteljskim-objektima-do-20-casova/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *