Vesti Vesti

Izučavanje romskog jezika

Centar za edukaciju Roma i etničkih zajednica (CEREZ) uz podršku EU (Delegacija EU u Republici Srbiji) realizuje projekat „Uvodjenje Romskog jezika sa elementima nacionalne kulture u osnovnim školama u Srbiji od prvog do četvrtog razreda osnovne škole” i u okviru njega raspisuje:

POZIV

Pripadnicima/cama romske nacionalne zajednice koji su završili ili su pri završetku osnovnih studija na fakultetima društvenih i humanističkih nauka da se prijave za učešće u projektu „Uvodjenje Romskog jezika sa elementima nacionalne kulture u osnovnim školama u Srbiji”

Projekat ima za cilj da obuči i osnaži buduće nastavnike za predmet Romski jezik sa elementima nacionalne kulture, kao i da pomogne pripadnicima romske zajednice da se zaposle kao nastavnici romskog jezika.

U okviru projekta biće organizovani seminari za mlade Rome i Romkinje, koji žele da se angažuju kao nastavnici romskog jezika. Učesnici/ce seminara će slušati predavanja o romskom jeziku, istoriji kulturi, kao i o zadacima i izazovima koje će imati kao nastavnici romskog jezika. Svim izabranim učesnicima/cama biće pokriveni troškovi prevoza, ishrane i smeštaja tokom održavanja seminara.

Zainteresovani kandidati/tkinje treba da budu spremni da redovno prisustvuju seminarima o romskom jeziku i kulturi i da nakon uspešnog polaganja završnog ispita budu angažovani kao nastavnici romskog jezika u školskoj 2016/2017. godini.

Poželjno je da se kandidati/tkinje angažuju u svojim lokalnim zajednicama u radu sa roditeljima radi uvodjenja predmeta Romski jezik sa elementima nacionalne kulture.

Kandidati/tkinje treba da znaju romski jezik

Prednost će imati učesnici seminara Kursa za nastavnike romskog jezika „Uvodjenje nastavnog predmeta Romski jezik sa elementima nacionalne kulture u osnovnim školama od prvog do četvrtog razreda“ koji je održan na Divčibarama.

Rok za prijavljivanje 15 dana od dana objavljivanja

Kontakt: Ljuan Koko

Ukoliko imate neko dodatno pitanje, odgovor možete da dobijete putem maila Ijuankoka@yahoo.com (sa subjectom Prijava za projekat) ili telefonom na 063436520

Radujemo se susretu sa vama!

Centar za edukaciju Roma i etničkih zajednica (CEREZ)

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *