Vesti

Usvojen Plan detaljne regulacije za poboljšanje uslova života romske zajednice u Bujanovcu.

Bujanovac, 15. novembar 2019. -Planom detaljne regulacije, usvojenim na prošlonedeljnoj sednici SO Bujanovac, urbanizovana je „divlja“ mahala u Novom naselju, u kojoj žive Romi, i određene lokacije za dom kulture, vrtić, verski objekat i groblje, a za početak će se izgraditi kanalizaciona mreža.

Stanovnicima ovog naselja sada će biti omogućeno da legalizuju svoje kuće i ostale objekte i dobijaju dozvole za gradnju i parcelizaciju, rečeno je Bujanovačkim u Opštinskoj upravi.

-Plan, pored ostalog, predviđa otvaranje novih ulica, a sačinjen je na bazi predloga samih meštana, odnosno gotovo 80 odsto njihovih zahteva, iznetih tokom tri javne radionice, je prihvaćeno, rekao je Amir Džaferi, načelnik Odeljenja za urbanizam.

Napomenuvši da nije u njegovoj nadležnosti da određuje kada će lokalna samouprava početi da realizuje plan, rekao je da je ovo prvi i jako važan korak jer pomenuto naselje praktično do sada zvanično nije postojalo.

Plan detaljne regulacije je donacija Stalne konferencije gradova i opština preko programa „Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“.

Po rečima Džaferija, planira se i rešavanje pitanja naselja „Morava 76“, drugog „divljeg“ romskog naselja.

Izvor: https://bujanovacke.co.rs/2019/11/16/romska-mahala-u-n-naselju-dobija-dom-kulture-vrtic-verski-objekat-ali-i-groblje/?fbclid=IwAR0cU3-nPzjxa6PvWAPiXHFrQrWgMCqMaYK_xX0_TtQzJF-CUvbTvz6Vgpg

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.