Vesti Vesti

GO Crveni Krst rešava probleme svojih sugrađana

Tri sela opštine Crveni Krst 30. jula ostala su bez vode. Razlog tome bio je nedostatak vode u mreži Vrelo u opštini Aleksinac nakon čega su meštani ovog sela samovoljno prekinuli dovod zdrave pijaće vode stanovnicima Vele Polja, Paligraca i Gornje Trnave. Sa ciljem da se prevaziđe problem i spreči humanitarna katastrofa sazvan je sastanak rukovodstva obe opštine i javno komunalnih preduzeća nadležnih za rešenje ovog problema.
Čišćenje i uređenje romskog groblja u naselju Šljaka počelo je danas zajedničkim snagama Nacionalnog saveta Roma i gradske opštine Crveni Krst. Naime, opština je obezbedila zaštitnu opremu i alat, kao i pomoć JKP Gorica u vidu četvoro radnika sa trimerima. Takođe, preko Centra za socijalni rad Sveti Sava angažovano je šesnaestoro ljudi koji će obavljati ovaj posao. Kako nam je rekao predsednik opštine prof.dr Miroslav Milutinović očekuje se da se u narednih desetak dana ovo groblje u potpunosti uredi kako bi porodice i rođaci, u pristojnom okruženju, mogli da sahrane i obilaze svoje upokojene.

I pored visokih temperatura i teških uslova za rad gradska opština Crveni Krst nastavlja sa uređenjem javnih površina i saobraćajnica. Ovih dana u toku je nasipanje ulica grebanim asfaltom a krenulo je i čišćenje rastinja sa popularnog „Rovčeta“ pored tvrđave. Takođe je u toku i rekonstrukcija fudbalskog terena FK „Mladost“ u Donjem Komreneu koju obavlja preduzeće MD Gradnja. Radove je obišao predsednik opštine prof.dr Miroslav Milutinović sa saradnicima.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *