Vesti Vesti

U Nišu održan stručni skup o trgovini ljudima i drugim oblicima nasilja

Trgovina ljudima ne prepoznaje pol, godine ili granice, rečeno je na stručnom skupu pod nazivom „Da li život ima cenu, trgovina ljudima i drugi oblici nasilja u lokalnim samoupravama“ na kome su sagledavane mogućnosti i potencijalni mehanizami za uspostavljanje neposrednije i efekasnije multisektorske saradnje u borbi protiv tog globalnog fenomena. Organizatori skupa su Grad Niš i Biro za borbu protiv trgovine ljudima Srbija.

Otvarajući skup u Gradskoj kući, zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović rekla je da je Grad Niš formirao Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima koji je obuhvatio sve relevantne institucije u gradu koji zajednički prate, analiziraju i planiraju aktivnosti na prevenciji i suzbijanju takvih pojava.

Predsednik Upravnog odbora Biroa za borbu protiv trgovine ljudima Srbija Ibro Ibrahimović rekao da se na globalnom novou godišnje trguje sa dva do četiri miliona ljudi.

On je rekao da Niš ima uzuzetan tim za borbu protiv trgovine ljudima i zahvalio Gradu na pomoći u organizaciji stručnog skupa.  
U panel diskusiji govorilo se o izazovima, identifikaciji, pružanju pomoći, zaštiti, zbrinjavanju i reintegraciji žrtava nasilja u lokalnim zajednicama, primerima dobre prakse, a na skupu je govorila i žena koja je pre skoro 30 godina bila žrtva trgovine ljudima.

    Njena poruka je bila da žene i devojke ne smeju slepo verovati ponudama za bolji život ili unosan posao bez konsultacije i razgovora sa roditeljima i ljudima od poverenja.   

izvor https://www.ni.rs/odrzan-strucni-skup-o-trgovini-ljudima-i-drugim-oblicima-nasilja/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *