Točak sudbine - Rrota tari sutara Vesti Vesti

Ministarka Obradović-Niš među prvim gradovima po broju vakcinisanih građana-podela 500 higijenskih paketa pripadnicima romske zajednice

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski podelile su 500 higijenskih porodičnih paketa u romskim naseljima. Ovo je, po rečima ministarke, samo deo borbe protiv Covid 19 u podstandardnim naseljima koji takođe uključuje i evidentiranje građana tih naselja za vakcinaciju. Inače ovo je deo projekta podele 12.000 higijenskih paketa sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u 179 podstandardnih naselja u 29 opština u Srbiji, u saradnji sa Crvenim Krstom Srbije, GIZ, Fondacijom za otvoreno društvo, SGKO i UNHCR-om u Srbiji. Na pitanje našeg novinara da u Srbiji 30 hiljada Roma i Romkinja žive bez vode a mnoga naselja su bez struje, ministarka je istakla da ono što se potroši mora i da se plati, dok sdruge strane MDULS čini dodatne napore kako bi ljudima u podstandardnim naseljima obezbedila struju i vodu.

Ovaj Tv paket je deo projekta „Točak sudbine – Rromani rrota“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Niša, na osnovu konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja u 2021.godini, stavovi izneti u ovom video materijalu predstavljaju stavove autora projekta nužno ne izražavaju stavove Grada Niša. 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *