Vesti Vesti

Uslovi u prohvatilištu za odrasla i stara lica najbolji, ističe gradonačelnica Niša

Pre devet meseci u ulici Devete brigade u Nišu otvoreno je Prihvatilište za odrasle i stare osobe kojima je neophodan smeštaj i hitna pomoć posebno tokom zime. Odrasli i stari iz Niša koji žive u neuslovnim prostorima za boravak u zimskim mesecima ili nemaju potreban smeštaj nakon bolničkog lečenja, zbrinuti su u delu Ustanove „Mara“ koji je adaptiran i pretvoren u prihvatilište.

Prihvatilište za odrasle i stare osobe kojima je neophodan smeštaj i hitna pomoć posebno tokom zime obišla je uoči pravoslavne Nove godine gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i razgovarala sa korisnicima ove ustanove.

Jedan od korisnika, Dragan Stojković zahvalio je gradonačelnici na poseti i istakao da su u Prihvatilištu odlični uslovi, te da da svi dobijaju adekvatnu negu i pažnju.

Kada čujete od ljudi koji su ovde da su zadovoljni onda je to najbolji pokazatelj da nismo pogrešili kada smo u martu prošle godine odlučili da Niš treba da ima Prihvatilište, jer postoje oni kojima je potreban siguran krov nad glavom. Obezbedili smo potpuno novi prostor, a korisnicima su na raspolaganju negovatelji, zdravstvena nega, obroci, sobe, kupatilo i zajednički dnevni boravak, rekla je gradonačelnica prilikom posete Prihvatilištu i tom prilikom čestitala korisnicima i zaposlenima predstojeću Pravoslavnu novu godinu.

Milan Ranđelović, direktor Ustanove za pružanje usluga iz oblasti socijalne zaštite Mara, u okviru koje funkcioniše i Prihvatilište da korisnici ovde borave ovde od 6 meseci do godinu dana, a da je ukupan kapacitet za 15 osoba.

izvor https://www.ni.rs/uslovi-u-prihvatilistu-za-stara-i-odrasla-lica-u-nisu-najbolji-u-srbiji/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *