Video

URS organizovali Kampanju za najugroženije stanovnike Niša

Studenti/kinje medicinskih usmerenja iz Udruženja romskih studenata u subotu  ispred Skupštine Grada Niša održali su protesni performans i predali pisarnici Skupštine grada, zahtev da Grad Niš opredeli 600.000,00 din u budžetu za 2016. godinu za finansiranje troškova lekova sa „negativne liste lekova“ za hronične bolesnike korisnike socijalne pomoći sa prebivalištem u naselju “Crvena zvezda”.

Hornični bolesnici korisnici socijalne pomoći iz naselja “Crvena zvezda” koji primaju izmedju 5,500 i 10,000 dinara mesečno nisu u mogućnosti da izdvajaju izmedju 2,000 I 4,000 dinara mesečno za lekove zbog čega veoma rano umiru i nekvalitetno žive.

Budući da član 68. Ustava Republike Srbije garantuje pravo svim gradjanima na zaštitu zdravlja tražimo da Grad Niš obezbedi sredstva u budžetu za 2016. godinu koja bi omogućila besplatnu nabavku lekova za lečenje hroničnih bolesti za najsiromašnije gradjanje Niša sa prebivalištem u naselju “Crvena zvezda.

Ovu inicijativu pismeno su podržali: Centar za socijalni rad Niš, Nacionalni savet romske nacionalne manjine, SKRUG-Liga Roma, „Indigo“, „Gerusija“, „EHO“, nekoliko profesora Medicinskog fakulteta u Nišu, piše u obaveštenju Udruženja romskih studenata.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *