Vesti Vesti

U OŠ“Petar Petrović Njegoš“ danas bile poslanice Jelena Jovanović i Nataša Tasić Knežević

Danas je u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu održan konstruktivan sastanak kome su pored narodne poslanice Nataše Tasić Knežević i pokrajinske poslanice Jelene Jovanović prisustvovali i Maja Milinić, pomoćnica predsenika opštine, Tijana Aleksić, zamenica predsednika opštine, direktorka škole Slavica Gvozdenović, majka učenice Monika Budai, odeljenski starešina Dragutin Božović, pedagog škole Zoran Baucal, predstavnica zaposlenih Biljana Rašković, učiteljica Nataša Kraljević i sekretar škole Dušanka Papović. Telefonskim putem pozvan je i otac učenice Vladimir Vladisavljević. Prisutni su upoznati sa zakonskom procedurom koju je škola preduzela početkom maja i kasnije a vezanu za pojavu vršnjačkog nasilja a koji je školi prijavio odeljenski starešina Dragutin Božović.

Jelena Jovanović je istakla da je duboko potresla vest o dešavanjima u osnovnoj školi „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu kao i činjenica da je romska devojčica prošla kroz situacije koje povređuju i pokazuju da su diskriminacija i predrasude još uvek snažno prisutne u našem društvu.

Znamo da devojčica sada prelazi u novo poglavlje života i upisuje srednju školu, tako je veliki korak i za nju da nastavi da se obrazuje, ali i da svi mi radimo na boljem, društvu za svakog njegovog člana.

Nataša Tasić Knežević republički poslanik, održala je muzičku radionicu sa učenicima VIII razreda, na pristanak roditelja učenica koja je pretrpela uvrede, gde su uz priču o Eli Ficdzerald i njenoj borbi uz pomoć Merilin Monro učenici upućeni u snagu prijateljstva i težini borbe za ravnopravnost.

Takođe se osvrnula na prvu operu koja je izvedena, a imala je temu život Afroamerikanaca za vreme ropstva i njihovu borbu za slobodu.

Jednim kratkim osvrtom upoznala je decu sa delom Mike Antića i sa velikim drugarstvom koje je sam pisac i pesnik imao sa pripadnicima romske nacionalne manjine.

Kroz priču Garavi sokak, dotakli su se stradanje naših naroda u II Svetskom ratu.

Nakon toga učenici su napisali anonimno na ceduljicama šta najviše vole kod drugara, što su kasnije i izvlačili iz kutije i čitali. Radionica je bila izuzetno uspešna i emotivna i završila se međusobnim zagrljajima, suzama i izvinjenjima.

Sa željom da nemile događaje ostavimo iza sebe a radi daljeg života dece koji treba da završe osnovno obrazovanje upućujemo izvinjenje porodici i devojčici i da se nikad nikom ne ponovi.

izvor https://osnjegosvrbas.edu.rs/os-petar-petrovic-njegos-upucuje-izvinjenje-zbog-nemilog-dogadjaja-koji-se-desio-u-nasoj-skoli/?fbclid=IwAR2nE7nLhnNlnD5hpjjXEnWeA3Zbwd_2OYqR8NTJdvazyGlBD4fjLCI9O8c

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *