Romske vesti

U Fokusu – Ano Folus 16

U Fokusu – Ano Fokus

Grupa za decu u mlade Indigo, jedna je od NVO u Nišu koja radi na obrazovanju dece iz romske zajednice. U 2017 godini radili su na programima obrazovanja, isti programi biće sprovedeni i u 2018.godini. Više od 50 deteta u 2018 godini imaće prostor za igru ali i učenje zahvaljujući programima ove NVO.

Asocijacija koordinatora za romska pitanja zagovara bolje lokalne modele za zapošljavanje pripadnika romske zajednice. Projekat podržava Fond za otvoreno društvo iz Beograda. Kroz sastanke koji su održani u četiri gradova u Srbiji došlo se do zaključka da se postojeći modeli za zapošljavanje Roma i Romkinja moraju promeniti i pratiti potrebe poslodavaca,  da uz dokvalifikacije i prekvalifikacije romska zajednica bude konkurenta na tržištu rada.

Budžet Niša za 2018. godinu  biće za  6 ,15 % manji nego u 2017. Prema Nacrtu budžeta koji je  predstavljen , iznosiće oko 9,4 milijarde dinara, što je u odnosu na prošlu godinu, manje je za oko 261 i po milion dinara –  rečeno je u Skupštini grada na javnoj raspravi. Javnoj raspravi prisustvovali su i gradonačelnik i njegov zamenik kao i načelnik gradske uprave.Budžet je ocenjen  kao realan i racionalan. Nisu planirani novi krediti već vraćanje dugova iz prethodnih godina.

Ova informativna emisija je deo projekta “U Fokusu”koji je podržan od strane GO Crveni krst, a sprovodi NVO Roma World.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *