Romske vesti

U Fokusu – Ano Fokus 19

U Fokusu – Ano Fokus

Rešavanje pitanja planskih dokumenata i imovine u samim romskim naseljima za potrebe grada, kako bi se omogućila dalja izgradnja infrastrukture je deo plana Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja” za 2018.godinu.
Jedan od najvećih problema u Leskovcu je romsko groblje jer nema mesta za sahranjivanje. -Plan za groblja u obuhvatu Generalnog urbanističkog plana (GUP) je u fazi nacrta i on će početkom godine biti izložen na javni uvid. Ovo će stvoriti uslov za rešavanje pitanja proširenja romskog groblja, rekao je za ROMinfomediu Milenko Milenković Direktor JP Urbanizam i izgradnja.

Sada već daleke 2004. godine formirane se gradske opštine u Nišu. Pre toga postojale su opštine Niš i Niška Banja a statutom iz 2002. g. opština Niš podeljena je na četiri administrativne jedinice: Medijanu, Palilulu, Pantelej i Crveni krst, tim povodom obeležena jo i 13 godina postojanja GO Crveni krst.  Prvi deo svečane sednice iskorišćen je za retrospektivu rada u godini koja je na izmaku a planove za nastupajuću 2018.godinu, koje je izneo prvi čovek Crvenog krsta prof.dr Miroslav Milutinović, nakon čega je emitovan osmominutni video materijal. Drugi deo svečanosti bio je odvojen za simboličnu zahvalnost onima koji su pomagali opštini u radu i promociji, kao i za nagrađivanje pojedinaca i kolektiva koji su u 2017. godini postigli izvanredne rezultate.

Predsednik Komisije za nagrade Grada Niša Rade Rajković, saopštio je danas imena dobitnika ovogodišnjeg najvišeg priznanja Grada Niša – Nagrade „11. januar“. Komisija je jednoglasno donela odluku da laureati za ovu godinu budu 2 pojedinca i 2 kolektiva. Kod pojedinaca, to su: onkolog prof. dr Slađana Filipović i pisac Zoran Pešić Sigma. Od kolektiva, nagradu su dobile ugledne niške škole: gimnazija „Bora Stanković“ i medicinska škola „Dr Milenko Hadžić“.
Svečana sednica Skupštine Grada Niša, na kojoj će biti uručene nagrade, održaće se 11. januara 2018. godine u Oficirskom domu.

Ova informativna emisija je deo projekta “U Fokusu”koji je podržan od strane GO Crveni krst, a sprovodi NVO Roma World.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *