Vesti

Stop zelenašenju, besplatna pravna pomoć

Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA sprovodi projekat “Udružena i osnažena zajednica protiv zelenašenja” sa ciljem da se informišu, edukuju i osnaže kako građani tako i institucije u Nišu na temu zelenašenja.

Projekat podržava Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala kroz Fond otpornosti. Pored informisanja i istraživanja iskustava građana vezanih za zelenašenje, edukacije udruženja i medija, umrežavanja institucija, kao jedan od najvažnijih ciljeva projekta se izdvaja besplatna pravna pomoć za sve građane koji imaju problem vezan za zelenašenje ili su im potrebne dodatne informacije i saveti.

Svi zainteresovani građani se mogu javiti na telefon 060-14-111-80 za besplatnu pravnu pomoć tokom novembra i decembra meseca.

Zelenaštvo je ilegalna aktivnost, a zelenaši su obično deo organizovanih kriminalnih grupa. Mušterije zelenaša su najčešće osobe koje iz bilo kog razloga nisu u mogućnosti da uzmu legalan kredit u banci a zbog određenog životnog problema su u finansijskoj potrebi. Uslovi za pozajmicu kod zelenaša su neretko toliko teški da dužnik do kraja života nije u stanju da vrati dug, a prilikom naplate duga od dužnika zelenaši se često služe ucenama, pretnjama ili nasiljem.

STOP ZELENAŠENJU!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *