Vesti

SKRUG LIGA ROMA traži smenu načelnika PU u Leskovcu

Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije
Na ruke Ministru g. Nebojši Stefanoviću
Otvoreno pismo
„Liga Roma – Stalna Konferencija romskih udruženja građana najoštrije osuđuje višednevno nasilje grupe ekstremista iz Leskovca i krajnje neprofesionalno postupanje Policijske uprave iz ovog grada. Trodnevni teror i nasilje nad leskovačkim Romima, izazivanje rasne i verske netrpeljivosti, kao i otvoreno zastrašivanje najvećeg dela romske nacionalne manjine, su sasvim izvesne posledice nerada , javašluka i u najmanju ruku, tolerantnog stava Policijske uprave u Leskovcu prema ovim negativnim pojavama .
Namerno obmanjivanje domaće javnosti i nadredjenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije objavljivanjem dva saopštenja u kojima se krije činjenica da su ekstremisti ušli u tri romska naselja, predstavlja izrugivanje i potcenjivanje žrtava terora lokalnih ekstremista.
Zbog činjenice da se Policijska uprava Leskovca finansira novcem svih građana Leskovca i Srbije a da je svojim neblagovremenim i blagonaklonim stavom prema višednevnom nasilju usmerenom ka leskovačkim Romima ,tolerisala ponašanje koje predstavlja društvenu opasnost I narušavanje ugleda Republike Srbije, Liga Roma zahteva od nadležnih državnih organa, smenu načelnika PU u Leskovcu.“
Za Ligu Roma
Osman Balić
U Nišu, 13.5.2019.g.

Pismo MUPu …. Zahtev za smenu Nacelnika PU Leskovac 13.5.2019

 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *