Vesti Vesti

SAOPŠTENJE ROMSKOG POKRETA SRBIJE

Romski Pokret Srbije se zalaže za vladavinu prava i poštovanje zakona u svim segmentima uređenja Države Srbije i zbog toga :

1.Sednicu u Leskovcu smatramo nelegitimnom zato što nije sazvana na osnovu STATUTA Nacionalnog Saveta Romske Nacionalne Manjine.

2.Ne podržavamo smenu Predsednika i članova rukovodstva Nacionalnog Saveta koja je na ovakav način izvedena.

3.Ne podržavamo izbor novog predsednika i članova rukovodstva Nacionalnog Saveta.

4.Tražimo da se o svemu izjasne nadležni državni organi,Vlada Srbije i nadležno Ministarstvo.

Naš stav prema predsedniku Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Srbije Vitomiru Mihajloviću je jasno više puta iskazan ,znači nije uživao našu podršku ali kao legalisti protiv smo ovakvih nelegitimnih smena i postupaka zato što svoj rad zasnivamo isključivo na vladavini prava i poštovanju zakona.

Ovakvi nezakoniti postupci jednog dela članova nacionalnog saveta su još više pokvarili sliku o romskoj zajednici u Srbiji i nas predstavile kao haotičnu i neuređenu zajednicu koja nije sposobna da rešava probleme kao i da nema demokratskih kapaciteta kojim bi jačala odnose unutar zajednice.

Romski Pokret Srbije predlaže nadležnom Ministarstvu raspuštanje ovako izabranog Nacionalnog Saveta i raspisivanje Novih izbora za Nacionalni Savet Romske nacionalne Manjine u Srbiji

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *