Vesti Vesti

Romski kulturni centar i Caritas zajedno preko projekta YOUR JOB protiv nezaposlenosti

U Romskom kulturnom centru Niš potpisan memorandum o saradnji između Caritasa Niš i Romskog kulturnog centra Niš, a sve kako bi se uradile planirane aktivnosti na realizaciji projekta YOUR JOB koji se finasira Austriska razvojna agencija, Caritas Austruje i Caritasa Franscuske, piše gradski portal 018 https://gradskiportal018.rs/2023/01/31/potpisan-memorandum-o-saradnji-izmedju-caritasa-nis-i-romskog-kulturnog-centra-nis/?fbclid=IwAR0nBZURJ8NU3uvEi7OpKjfCFvKZNhKK7ojASyFBuM3HTVt6TS1heCc3ciE

Planirano trajanje ovog projekta je tri godine kroz ovaj projekat je planirano da budu obuhvaćeni 1000 mladih iz Srbije a da 50% budu žene. Kaže Svetislav Jovanović direktor Romskog kulturnog centra. 

Cilj projekta je da se poveća zaposlenost mladih kako bi samostalno izašli na tržište. Razvijanjem kompetencije radi pronalaženja posla, motivacija mladih. Korisnici programa su mladi do 30 godina, kao i teže zapošljive kategorije kao i oni koji su dugoročno nezaposleni. Korisnici socijalne pomoći, pripadnici nacionalnih manjina, osobe sa invaliditetom, samohrani roditelji kao i žrtve porodičnog nasilja reko je direktor Romskog kulturnog centra Svetislav Jovanović.

Cilj projekta jeste besplatna obuka kao i da mladi konkurišu za dobijanje grantova za pokretanje spostvenog posla.

Više informacija mogu se dobiti u Romskom kulturnom centru svakog radnog dana centru od 8 do 12 sati. 

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *