Vesti Vesti

Romska crkva u Leskovcu, je od kompanije Mladost dobila 4500 crepova, na inicijativu gradonačelnika Leskovca

Na urgenciju gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića Kompanija „Mladost“ je Prvoj romskoj crkvi(Crkva pod šatorom) donirala 4150 crepa i 440 komada ostalog građevinskog materijala za potrebe pokrivanja krovne konstrukcije.

Pastor ove protestanske evanđeoske crkve se u izjavi za ROMinfomediu zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću na urgenciju ali i kompaniji Mladost koja je donirala potreban građevinski materijal.

„Očekujemo, kao što nam je obećano, da nam gradonačelnik i lokalna samouprva i dalje pomognu, jer se na objektu trenutno rade unutrašnji radovi, gletovanje i očekujemo da se postavi keramika“, kazao je pastor Alijević.

https://youtube.com/watch?v=GtlTJOQpgao%3Ffeature%3Doembed

Alijević se nada da će krajem maja meseca ove godine biti otvaranje crkve i da će se tada održati i prvo bogosluženje u završenom crkvenom objektu.

On je u izjavi za ROMinfomediu kazao da je prošle nedelje na bogosluženju koje se održava u prostorijam Doma kulture Roma Leskovac prikupili prilog od članova i izrazio iznenađenje i zadovoljstvo sumom prikupljenog priloga.

Pastor Alijević se zahvalio svim članovima na datom prilogu ali i donatrima, našim ljudima iz inostranstva koji i dalje šalju novac za izgradnju hrama.

izvor: https: https://rominfomedia.rs/2023/03/01/kompanija-mladost-donirala-4500-crepa-prvoj-romskoj-crkvi-clanovi-crkve-i-dalje-daju-priloge-za-izgradnju-hramavideo/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *