Vesti Vesti

Rok za studentske stipendije do 13.maja 2016.g.

Program stipendiranja Romskog obrazovnog fonda (REF SP) najavljuje otvaranje svog godišnjeg konkursa za Romski memorijalni program univerzitetskih stipendija (RMUSP) za akademsku godinu 2016 -2017.

RMPUS nudi stipendije zasnovane na akademskim postignućima za romske studente koji su državljani ili imaju stalni boravak u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Turskoj. Kvalifikovani kandidati moraju biti studenti osnovnih dodiplomskih, master, ili nepodeljenih studija, ili doktorskih studija na akreditovanim univerzitetima u matičnoj zemlji ili zemlji boravka.

  • Krajnji rok za prijavljivanje za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku republiku, Mađarsku i Kosovo: 11. maj 2016;
  • Krajnji rok za prijavljivanje Makedoniju, Crnu Goru, Rumuniju, Srbiju, Slovačku i Tursku: 13. maj 2016.

Napomena: pre nego što započnete proces prijavljivanja savetujemo vam da:

– pažljivo pročitate Smernice za prijavljivanje pre nego što odete na Onlajn prijavni formular (OPF), kako biste u potpunosti razumeli uslove za prijavljivanje, a potom i uspešno popunili vašu prijavu;

– sa popunjavanjem formulara počnete što je pre moguće, pre isteka roka za prijavljivanje.

Molimo vas da kontaktirate Nacionalnog koordinatora samo ukoliko su vam potrebna pojašnjenja da se ne nalaze u Smernicama za prijavljivanje.

Više informacija na link

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *