Vesti Vesti

Raspisan konkurs za polaznike ,,Evropske škole debate’’

Informacioni centar Evropske unije u saradnji sa Otvorenom komunikacijom raspisao je konkurs za treću generaciju polaznika „Evropske škole debate“.

Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci na redovnom školovanju.

Od novembra do februara, polaznici škole će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji i javnom nastupu, kao i radionice o funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija. Od ove godine radionice će se održavati u dve grupe u EU info centru u Beogradu i u EU info pointu u Nišu.

Predavači će biti članovi Tima Evropa, mreže nacionalnih eksperata koji su specijalizovani za teme u vezi sa Evropskom unijom i profesionalno se ovim temama bave na svakodnevnoj osnovi, kao i treneri debatnih veština.

Nakon odslušanih radionica, polaznici škole će učestvovati u javnim debatama u organizaciji EU info centra, Otvorene komunikacije i EU info pointa širom Srbije. Najbolji će se oprobati na finalnoj debati koja će se, kako je planirano, održati u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Ohrabrujemo srednjoškolce iz svih gradova Srbije da se prijave za učešće na Evropskoj školi debate. Troškovi putovanja za đake iz unutrašnjosti biće plaćeni.

Konkurs je otvoren do 27.oktobra 2016. godine. Prijave se vrše isključivo putem online formulara koji možete pronaći na sledećem linku: http://bit.ly/2e6bYoD

Svi podaci koji budu uneti u formular biće korišćeni samo i isključivo za potrebe konkursa i neće biti deljeni sa trećim licima.

Za maloletne polaznike programa koji budu odabrani za učešće na Evropskoj školi debate, potrebna je pisana potvrda roditelja kojom će odobriti učešće na programu.

Kroz Evropsku školu debate do sada je prošlo oko 120 srednjoškolaca iz više od 30 gradova Srbije.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa školom pišite nam na: info@euinfo.rs ili nas pozovite na 011/4045-400.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *