Vesti Vesti

PUT KA OSNAŽIVANJU MLADIH ROMAZAVRŠNI DOGAĐAJ PROJEKTA„POSPEŠIVANJE ZAPOŠLJIVOSTI MLADIH ROMA – FAZA II

Fondacija za obrazovanje Roma sa zadovoljstvom najavljuje završni događaj projekta „Pospešivanje zapošljivosti mladih Roma – faza II“, koji će se održati 21. juna 2024. godine u hotelu Metropol Palace, Bulevar kralja Aleksandra 69, u Beograd.


Ovaj značajan događaj ima za cilj da predstavi rezultate ostvarene tokom projekta, da istakne uspešne priče mladih i perspektivnih Roma i Romkinja iz Srbije, kao i da pokaže potencijal mladih Roma i Romkinja u Srbiji. Projekat „Pospešivanje zapošljivosti mladih
Roma – faza II“ sprovodi se od 2019. godine uz podršku programa Nemačke finansijske saradnje, implementiranog od strane Nemačke razvojne banke KfW u ime Vlade Republike Nemačke – Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.
Na otvaranju konferencije, prisutnima će se obratiti direktor Fondacije za obrazovanje Roma u Srbiji Redjepali Chupi, ministar za ljudska i manjinska prvava Tomislav Žigmanov i predsednica izvršnog odbora Saveza vojvođanskih Mađara Aniko Jeras.
Tokom događaja, prisutni će imati priliku da se upoznaju sa ključnim oblastima koje su doprinele u jačanju intelektualne vidljivosti mladih Roma i Romkinja i pozitivnim uticajem obrazovanja u zapošljavanju. U fokusu će biti predstavljene priče mladih Roma i Romkinja koji su, uz podršku projekta, postigli zapažene rezultate i podstakli mlade iz svoje zajednice da prate svoje snove i zalažu za bolje sutra.
Fondacija za obrazovanje Roma organizuje ovaj događaj kako bi naglasila važnost kontinuiranog rada na obrazovanju i zapošljavanju mladih Roma, te pokazala rezultate višegodišnjeg truda i posvećenosti svih uključenih u projekat.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *