Vesti

Proterivanje BIRODIa iz Niša, kao zahvlanost za izgradnju Niš LAF.

Nakon pet godina rada u Nišu u saradnji sa članovima LAFa Niš, koji su rezultirali uspotavljanjem LAFa Niš koji je postao simbol borbe potiv korupcije na loklanom nivou u Srbiji i što je uticalo da model iz Niša postane obaveza za sve gradove u Srbiji u okviru Poglavlja 23, kao „nagradu“ za učinjeno od Grada Niša, a potpisano od gradonačelnika Bulatovića, BIRODI je dobio proterivanje iz Niša.

I ako je važećim Lokalnim planom za borbu protiv korupcije definisano da je BIRODI monitor antikorupcijskih procesa koji se odnose na ovaj dokument, Gradonačelnik Niša je potpisao rešenje u kojem je tu ulogu i pored odbijanja u namenio OSCE.

Ovaj čin neće omesti BIRODI u naumu da monitoriše proces izrade LAFova u svim gradovima u Srbiji, ali na simboličnom nivo ovo pokazuje i ukazuje kakve se borba protiv korupcije sprema, imajući u vidu da se iz procesa skalanja organizacija koja je inicijator i autor lokalnih antikorupcijskih planova, poznatog kao model LAF.

Zato javno pozivamo gradonačelnika Niša da saopšti iz kojih razloga je prekršio važeci Lokalnih plan za borbu protiv korupcije i uskratio BIRODI pravo koje mu pripada po ovom planu.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *