Vesti

PRO-mena za Rome u realizaciji NVO OFER iz Bujanovca

U Bujanovcu su 13 korisnika koji su u prethodnom periodu završili obuke za praktična zanimanja, uručeni setovi alata, a aktivnost je deo projekta  “PRO-mena za Rome” koji se završava i koji je implementiran u proteklih godinu dana, naravno sa produžetkom zbog Pandemije Virusa Covida 19.

Svečana podela  setova alata je uručena od strane menadžmenta projekta za 13 najuspešnijih polaznika, i to za 3 šivača, 2 varioca, 1 keramičar, 4 manikira- pedikira, 1 frizerku  i 2 molera/fasadera.
Setovi alata će korisnicima biti od velike pomoći za njihov budući rad što su i sami istakli prilkom preuzimanja.


Projekat “PROmena za Rome” je imao za cilj povećati socijalnu uključenost Roma i drugih ugroženih kategorija u regionu Južne Srbije putem ekonosmkog osnaživanja i svakako poboljšati pristup zapošljavanju iz teže zapošljivih grupa i pri tom im pružiti finansijsku podršku kroz grantove za pokretanje posla. 
“Sigurni smo da smo postigli ciljeve i da ćemo u narednom periodu implementirati još ovakvih usspešnih projekata koji ekonosmki osnažuju ugrožene grupe kroz zapošljavanje ili samozapošljavanje” reči su Kenana Rašitovića koordinatora projekta i direktora organizacije OFER.

  
Projekat  – “PROmena za Rome” je finansiran sredstvima EU u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EUPRO a implementacioni partneri su bili OFER iz Bujanovca i RKC iz Vranjske Banje.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *