Vesti Vesti

8. sastanak Upravnog odbora projekta „Ovde smo zajedno-Evropska podrška za inkluziju Roma“.

U Palati Srbija je održan osmi sastanak Upravnog odbora projekta „Ovde smo zajedno-Evropska podrška za inkluziju Roma“.

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava i predsednica UO projekta „Ovde smo zajedno-Evropska podrška za inkluziju Roma“ Suzana Paunović podsetila je da je Vlada Srbije je u martu usvojila novu Strategiju za socijlano uključivanje Roma i Romkinja do 2025. godine.

Kako je ovaj projekat imao za cilj da podrži primenu prethodne strategije za inkluziju Roma u nekoliko ključnih oblasti, ona je naglasila da je važno da tim nastavi da pruža podršku sprovođenju i nove Strategije i nadzire sprovođenje aktivnosti i obezbedi održivost tamo gde je neophodna, kao npr. mobilnih timova, programa stipendija, zapošljavanja. Kako ukazuje iz tih razloga je projektni tim podneo donatoru, Delegaciji Evropske unije predlog za nastavak projekta bez dodatnih troškova.

Paunović je ukazala da je dobra praksa međusektorka saradnje kroz mobilne toimove za inkluziju Roma prenesena i u novi strateški dokument i rekla da veruje da će se mreža timova uspostvaiti u narednom periodu u celoj Srbiji, a sve u cilju da građani romske nacionalnosti brže i lakše da ostare svoja prava.

Paunović je iznela konkretne rezultate koji su postignuti na projektu od prethodnog sastanka Upravnog odbora koji je održan u oktobru 2015.

Više informacija na link

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *