Vesti Vesti

Prijem građana u gradskoj kući, alat za rešavanje njihovih problema

U gradskoj kući u Nišu održan je prvi prijem građana u 2023.godini, pored gradonačelnice grada na prijemu su bili prisutni i vd direktori Direkcije za izgradnju garad Niša i Uprave za imovinu i održivi razvoj. Interesovanje građana za ovakav vid rešavanja prioriteta je bio zadovoljavajući, obzirom na to da je početak godine i da je praznično raspoloženje. Međutim donosioci odluka i u ovoj godini žele da na ovakav način pokažu da im je stalo do rešenja problema svojih građana.

Jedan od građana na današnjem prijemu građana bio je i Mladenović Vukomir iz Vukmanova, koji napominje da je vreme da ovo selo dobije svoj kutak kulture.

Danas sam ovde na prijemu građana zbog objekta koji je trenutno u fazi rušenja, pa da li bi to moglo nakako da se sredi. Taj objekat, je bio kao Dom za kulturna dešavanja u moje vreme, a danas kad god prolazim pored tog objekta svakim danom sve više i više propada, a žao mi je , jer u moje vreme su čak žene koje su bile u drugom stanju radile na izgradnji temelja tog objekta, kako bi imali folklor, gde da se takmičimo na susretima sela, međutim danas je tu opšte ruglo, da ne kažem javni toalet.

Zoran Prokić, vd. direktor  Direkcije za izgradnju grada Niša , ističe da su ideje i predlozi građana na prvom mestu, te u skladu sa mogućnostima pokušaće da se svi problemi reše.

Što se tiče Direkcije za izgradnju grada, i posla koji radimo, to su pitanja vezana za infrastrukturu, komunalno opremanje i za ulice koji su prioriteti po opštinama u ovoj godini. Mi smo građane obavestili, putem i današnjeg sastanka i prijema, da nastavljamo sa radom , ovo vreme nam ide na ruku, operativa je  na terenu. Od ponedeljka biće jači tempo, jer su neke firme spojile praznik, tako da jači intenzitet radova očekujemo posle 10.januara, i nećemo stati sve dok nam vreme to dozvoljava. Mi smo i prošle godine u februaru prvi u Srbiji počeli sa radom asvaltne baze tako da sve dogovorene aktivnosti koje smo dogovorili sa građanima biće ispoštovani, dakle u sve 5  gradske opštine, šta je dogovoreno sa građanima a mi dobili u kabinetu zajedno sa gradonačelnicom radimo na rešavanju.

Mile Nikolić, vd.zamenika gradske Uprave za imovinu i održivi razvoj kaže da se problemi građana uglavnom rešavaju .

Rešenja za probleme građana uglavnom ima, neka su teža ,neka lakša, kada radimo eksproprijaciju i sve ostale postupke koje se tiču izgradnje saobraćajnica koje je i najčešće pitanje na prijemima građana, svugda gde je moguće u saradnji sa GO , postupke pokušavamo da skratimo u smislu pribavljanja saglasnosti za izgradnju ulica obzirom na to da nam Zakon o planiranju i izgradnji dozvoljava i taj vid rešavanja imovinskih odnosa, gde god je moguće na taj način brže dolazimo do građevinskih dozvola, sve ostalo idemo putem parcelacije, ekspropijacije treba dosta više vremena ali se radi.

Rešenje za problem Mladenović Vukomira i meštana sela Vukmanonovo prema izjavama nadležnih je već u realizaciji.

Ono što smo utvrdili kroz katastar, prvom proverom se vidi da je zemljište u svojini grada, objekat nije izgrađen bez odobrenja za gradnju, u dogovoru sa meštaninom iz Vukmanova proverićemo neku dalju dokumentaciju da probamo da dođemo do adekvatne dokumentacije koju možemo da iskoristimo da rešavamo imovinski status, prava grada, da li je taj objekat gradski ili ne, i da to probamo privedemo nameni za koji treba da služi, kaže Mile Nikolić, vd.zamenika gradske Uprave za imovinu i održivi razvoj.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *