Vesti Vesti

Državni sekretar Ivanišević osuđuje šamaranje deteta u Valjevu

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nenad Ivanišević osudio je u nedelju napad službenika Gradske uprave u Valjevu na desetogodišnjeg dečaka romske nacionalnosti, kojem je pretio i na kojeg je fizički nasrnuo, istakavši da službenik mora preuzeti odgovornost za svoj postupak.

Kako je saopštilo resorno Ministarstvo, Ivanišević je kazao da će napad na bilo kog građanina Srbije biti najstrože sankcionisan.

„Svaki napad na bilo kog građanina Srbije po osnovu porekla, etničke ili religijske pripadnosti biće najstrože sankcionisan“, rekao je Ivanišević, koji je i predsednik Vladinog Saveta za unapređenje položaja Roma i sprovođenje Dekade uključivanja Roma.

On je dodao da je reč o izolovanom incidentu i da društvo Srbije koje je inkluzivno, ne priznaje bilo kakav oblik diskriminacije i nasilja.

Incident se dogodio 21. jula. Kako je objavio list Alo, policija je pokrenula istragu protiv N.I, službenika Gradske uprave u Valjevu zbog sumnje da je ispred zgrade Grada udario šamar romskom dečaku koji je svirao harmoniku.

izvor

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *