Vesti Vesti

Preminula Usnija Redzepova

Pevačica Usnija Redžepova preminula je jutros u 69. godini posle duge bolesti.

Pevačica je tri godine vodila bitku sa rakom pluća, a njeno zdravstveno stanje u ponedeljak se naglo pogoršalo.  – Jutros je preminula… Još juče smo videli da je to to… Imala je strašne bolove, lekari su se borili do poslednjeg trenutka, ali nije vredelo – kaže za „Blic“ prijateljica i koleginica Usnije Redžepove, pevačica Izvorinka Milošević.

Usnija će biti sahranjena u rodnom Skoplju. Komemoracija će biti održana za nekoliko dana u Beogradu.

Usnija Redžepova bila je jedna od napoznatijih pevačica romske muzike. Bila je poznata i kao jedna od naših najlepših pevačica. Ostaće upamćena po čuvenim pesmama kao što su „Rasule se kose moje“, „Živote moj“, „Niška banja, topla voda“, „O, pesmo moja“, „Ja sa juga, ti sa severa“, „Kazuj krčmo džerimo“ i mnoge drugi.

Usnija se oprobala i u ulozi glumice. Glumila je Koštanu u Narodnom pozorištu u Beogradu 25 godina. Pojavila se i u filmu „Derviš i smrt“ iz 1974. godine.

– BIla je veliki humanitarac i gospođa u estradnom svetu. Izuzetan i pošten čovek – kaže venčana kuma Usnije Redžepove Dina Borozan Marković, novinarka u penziji.

Usnija je rođena u Skoplju, 4. februara1946. Bila je udata za Svetomira Šešića, dugogodišnjeg mizičkog urednika muzičke redakcije Prvog programa Radio Beograda koji je takođe preminuo od raka. Nisu imali dece.

link

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *