Vesti Vesti

POMAŽEMO DESET ROMSKIH PORODICA GRAĐEVINSKIM MATERIJALOM – IZJAVIO MINISTAR RAKIĆ

U okviru paketa pomoći u vidu građevinskog materijala za rekonstrukciju kuća deset romskih porodica na Kosovu, koji se realizuje uz pomoć Ministarstva za zajednice i povrtak, danas je porodici Ajredina Gašija u Janjevu, ministar Goran Rakić dodelio grđevinski materijal. Porodicu Gaši je ministar posetio zajedno sa svojim zamenikom Gazmenom Salijevićem na čiji su zahtev porodice dobile pomoć.


”Mi smo tu da pomognemo svim zajednicama na Kosovu, za nas je važno da svima pomognemo na jednak način jer razmišljamo i radimo u pravcu da svi koji žive na Kosovu treba da imaju jednake uslove za život. Danas je porodica Gaši dobila građevinski materijal, pre nekoliko dana je materijal isporučen za sedam porodica, dok će narednih dana još dve porodice biti pomognute”, kazao je ministar Rakić.


Ministar Rakić je istakao da ovo nije jedini vid pomoći kojim će Ministarstvo za zajednice i povratak pomagati nevećinske zajednice, već će se u okviru mogućnosti pomagati i na različite načine.
”Težeći ka boljim uslovima života, svi mi delimo slične ili iste probleme koje zajednički možemo lakše da savladamo. Ministarstvo koje vodim će vam biti uvek iskren partner u prevazilaženju tih problema i savladavanju mnogih prepreka koje su pred nama” poručio je ministar u Janjevu.
Da je ovo veoma značajna pomoć za Rome, danas je potvrdio i Gazmen Salijević zamenik ministra za zajednice i povratak, koji inače dolazi iz romske zajednice.
”Suočavanje sa izazovima nam je mnogo lakše kada znamo da imamo iskrenog partnera u ministru Rakiću. Ovo možda za nekog ne znači puno ali je za romske porodice na Kosovu ogromna pomoć, i ja se na tome ministru Rakiću zahvaljujem.”
Mesta u kojima romske porodice žive a koje su dobile pomoć su Lipljan, Janjevo, Gračanica, Preoce, Prilužje, Plemetina.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *