I mi se pitamo - Amen da puchamen

Politička participacija Roma

Politička participacija Roma u Srbiji gotovo da i ne postoji. Za razliku od pre jedne decenije kada smo u Parlamentu imali 2 poslanika iz redova romskih političkih partija i još nekoliko u lokalnim samoupravama, sada postoji samo jedan predstavnik u opštinskoj vlasti u Bujanovcu.

Problem politički participacije manjinskih stranaka a samim tim i romskih je i u broju potpisa za predaju manjinskih izbornih lista za učešće na izborima. Nedavno je osam manjinskih stranaka uputilo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Skupštine Ivici Dačiću predlog dopune Sporazuma o unapređenju uslova za održavanje izbora. jedna od potpisnica ovog predloga bila je i Ujedinjena partija Roma. Amet Arifi, predsednik, kaže da njihova stranka ima jednog predstavnika u lokalnoj samoupravi u   ali je potrebno da se sa lokala pređe i na nacionalni nivo.

“Izradu ovog audio-materijala omogućilo je Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije.
Sadržaj i stavovi izneti u ovom audio-materijalu predstavljaju stavove autora projekta „ I mi se pitamo! – Amen da puchamen!“, koji je podržan na Konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja namenjenih nacionalnim manjinama i nužno ne izražavaju stavove Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.”

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *