Vesti Vesti

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta primio delegaciju Nacionalnog tima Roma Srbije u fudbalu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta sastao se danas sa delegacijom Nacionalnog tima Roma Srbije u fudbalu. Nacionalni tim Roma Srbije, nastao je kao inicijativa romske omladinske nevladine organizacije pod nazivom “ Romska inicijativa za održivi razvoj”. Ideja stvaranja Nacionalnog tima proistekla je kao potreba za inkluzivno uključivanje Roma i Romkinja u sve tokove društva upravo kroz sport. 

Prijemu u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su: Milorad Popović predsednik nacionalnog tima i generalni sekretar romskog fudbalskog saveza Evrope,  Ljiljana Mihajlović direktorka pokrajinske kancelarije za inkluziju Roma, Jelena Jovanović i Predrag Ginculj, pokrajinski poslanici i fubaleri članovi fudbalskog tima Rahim Beriša  i Gusti Ivanov.

Sekretar Basta je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što se sastao sa predstavnicima Nacionalnog tima Roma Srbije u fudbalu i naglasio da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i dalje podržavati rad ove sportske organizacije. Basta je pohvalio njihovu  istrajnost u tome da se što više dece skloni sa ulice i uputi u sport.

Milorad Popović predsednik nacionalnog tima , zahvalio se na podršci koja im je bila neophodna za putovanje u Sloveniju na međunarodnu konferenciju i susret reprezentacija Roma Slovenije i Srbije u prijateljskom meču.

„Ovo je još jedan korak napred za inkluzivno uključivanje Roma i Romkinja u tokove društva putem sportske platforme i sporta kao grane kulture koja je značajna nit za povezivanje, ali i razbijanje stereotipa i predrasuda prema romskoj zajednici,“ kazao je Popović.

On se nada da će sledeće godine imati prilike da zajedničkim snagama organizuje i jedan turnir u Novom Sadu gde bi bili domaćini ostalim romskim Nacionalnim timovima.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.