Drugi pišu

Počeli radovi u osnovnoj školi „Kralj Petar Prvi“

U osnovnoj školi „Kralj Petar Prvi“ u gradskoj opštini Palilula počeli su radovi na zameni stolarije, krovnog pokrivača i uređenju fasade, a finansiranje je obezbedilo većim delom Ministarstvo energetike. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obilazeći radove poručila je da Grad brine o energetskoj efikasnosti i da se, kada je ministarstvo raspisalo konkurs, prijavio za rekonstrukciju ove i škole Ivan Goran Kovačić u gradskoj opštini Niška Banja. Država je za sanaciju obe škole opredelila najveći dozvoljeni iznos od 60 miliona dinara, a još 30 obezbediće se iz gradskog budžeta, kaže Sotirovski.

Direktor škole Robert Džunić podsetio je da se radi o jednoj od pet najstarijih škola u Nišu sa 930 učenika i zahvalio se na tome što je upravo ona prepoznata od strane Grada za sanaciju. Pored toga što će đaci imati mnogo bolje uslove za rad ostvarićemo i značajnu uštedu od oko 30 procenata u računima za električnu i toplotnu energiju jer se pored zamene prozora radi i izolacija fasade, kaže Džunić. Zbog radova učenici sedmog i osmog razreda nastavu će pohađati u školi u Pasi Poljani, a Direkcija za javni gradski prevoz uvela je dodatne linije za đake.

Kada se sanira škola, uredi buduća Palata pravde i završi ulica Vojvode putnika gde za najviše mesec i po dana mašine počinju radove na gradnji drugog kružnog toka i postavljanju drugog sloja asfalta, kao i izgradnjom kompleksa Novi Niš, ovaj deo Palilule dobiće potpuno novi izgled i biće još jedan moderno uređeni deo Niša, kaže gradonačelnica Sotirovski.

izvor https://www.ni.rs/poceli-radovi-na-rekonstrukciji-os-kralj-petar-prvi/

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *