Drugi pišu

Dr Milić na izjave ministarke Grujičić: Dajte nam iste uslove

Dok su Srbija i region isticali uspeh niških lekara sa Kardiohirurgije koji su eliminisali liste čekanja, reakcije nadležnih su tih dana izostale. Međutim, pre dva dana je ministarka zdravlja Danica Grujičić ovo ocenila „diskutabilnim“.

12 uzastopnih neplaćenih radnih vikenda tj. 24 dana, radilo se svake subote i nedelje i ukupno su operisana 252 pacijenta, rečeno je iz niške Kardiohirurgije. Ministarska Grujičić je uporedila broj operacija sa brojem u Institutu Dedinje i drugim ustanovama.“Kada su u pitanju lekari u Nišu, ja moram samo kratko da kažem. Od ozbiljnih kardiohirurških operacija uradili su 60-tak. Za to vreme, Dedinje je uradilo 702 – radnim danom, kardiohirurgija KCS uradila je oko 400 operacija, za to vreme Institut za kardiovaskularne bolesti u Kamenici je uradio preko 300 operacija, tako da je to sklanjanje sa liste čekanja vrlo diskutabilno. Ja nemam ništa protiv kolega u Nišu, pozdravljam njihov entuzijazam, ali priznaćete da su ove cifre mnogo veće“, rekla je ministarka o radu lekara u Nišu.

Šta je dr Dragan Milić, direktor Kardiohirurgije u UKC Niš odgovorio na ovu izjavu ministarke saznajte u emisiji 43/21 u produkciji Media i reform centra Niš.

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *